31 éves lettem ma.:)
Idén jobb idő volt, mint tavaly és még sütni is volt kedvem és erőm is. Roli természetesen segített nekem. Ő volt a sütőfelelős.:) Szereti nézni, amikor meglesem a sütit a sütőben (persze tisztes távolból teszi a leskelődést)
Zebratortát sütöttem. Jobb lett, mint azt képzeltem.:) Egy izgő-mozgó gyerkőc mellett is gyorsan összedobható süti. Finom puha sütés után, ennél több nem is kell...
- 5 db tojás
- 20 dkg cukor
- 1,25 dl langyos tej
- 2,5 dl étolaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 37 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaó
- A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük.
- Kavargatva hozzáadjuk a tejet és az olajat, kanalanként.
- A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót.
- Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába középre teszünk két kanál fehér tésztát. (Nem kell elkenni!) Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából. Lényeg, hogy mindig középre s egymás tetejére kerüljön a fehér-barna tésztából! Ezt a kanalazást addig kell folytatni, míg van a tésztából. Ha így készítjük, a tészta szabályos csíkokra teríti szét magát.
- Úgy kell sütni, mint a piskótát: 180 fokra előmelegített sütőben, 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
- A kihűlt tésztára rakhatunk cukormázat, csokimázat, porcukrot, de ha önmagában fogyasztjuk, akkor is nagyon finom, laktató desszert.
Hozzászólások