Nem győzte mondani ezeket Roli, miközben ebédelt.:D Kipróbáltam egy új receptet, ami nagyon bejött Roli pocakjának. Már reggel óta sürgött-forgott velem a konyhában, gondolom látta, hogy nem a megszokott kaják valamelyikét csinálom. Aztán míg kész nem lett ott őrizte a sütőt, néha rápillantott a tv-re is, de most az sem volt olyan érdekes. Aztán miután végre készen lett a hami, alig bírt várni, már a gatyám szárát ráncigálta, adjad felkiáltásokkal (én meg szakadtam a röhögéstől, hogy még sosem követelt ennyire ebédet magának). Szépen megette amit kiszedtem neki, aztán azóta is alszik, immáron két órája.
A recept: Csirkemell őzgerincformában sütve
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, só, bors ízlés szerint, 1 nagy poharas tejföl fele, 3 evőkanál liszt, 2 tojás
Elkészítés : kb. 1 evőkanál tejfölt hagyunk a pohárban - a többi tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. A tetejére ráhajtjuk a szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Nekem nincs őzgerincem, így püspökkenyér formában sütöttem.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 1-1.5 óra alatt süssük készre. Egy tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítottam a formából a tepsire és addig pirítottam míg a szalonna nem kapott egy kis színt. Krumplipürét készítettem mellé.
Hozzászólások